Як видалити плями зі шкіряних виробів?

розміщено в: Загальне, Корисні поради | 0

Шкіра сприйнятлива до багатьох типів плям. Їх видалення зі шкіри потребує поетапного підходу.

Шкіра є найтоншим матеріалом. Вона має багатий зовнішній вигляд і, отже, вона використовується для різних нарядів, взуття, сумок, гаманців, оббивки та багатьох інших речей.

Ці шкіряні предмети одягу та аксесуари потребують особливого догляду. Видалення плям зі шкіри багато в чому залежить від її типу.

Є два типи шкіри, а саме, чистий анілін та напіванілін.

Перший з них не має жодного покриття, і у зв’язку з цим важко видалити плями, оскільки вони швидко та легко вбираються у шкіру. Однак напіванілінова шкіра має захисне покриття, і пляма можна легко видалити з неї. Таким чином, необхідно визначити тип шкіри, перш ніж видалити пляму.

Існують різні плями: від води, чорнила, крові, олії і т.д. Нижче буде розглянуто основні методи видалення плям.

Як видалити плями зі шкіряних виробів?

Видалення чорнильних плям

Такі плями потрібно відразу видаляти, тому що чорнило діє як барвник для шкіри. Його не можна видалити, якщо чорнило повністю вбирається. Свіжу чорнильну пляму легше видалити, ніж стару пляму.

  • Спирт і лак для волосся вважаються ефективними заходами для видалення таких плям. Потрібно нанести лак для волосся на забруднену ділянку та протерти його за допомогою тканини.
  • Також можна змочити ватяний диск спиртом та протерти пляму.
  • Якщо пляма не зникне, необхідно звернутися до послуг професійного майстра.
  • Чорнильні плями дуже важко видалити, можливо, знадобиться повторне фарбування шкіри.

Видалення плям від води

Плями від води можуть зіпсувати зовнішній вигляд виробу. Але у багатьох випадках вода випаровується, і не викликає особливих проблем. Потрібно дати воді випаруватися природним шляхом. Потрібно акуратно промокнути воду та почекати, коли вона повністю випарується.

Як видалити плями зі шкіряних виробів?

Видалення жирних плям

Такі плями легко видаляються. Для цього необхідно промокнути жир за допомогою губки або рушника. Потім нанести тальк і залишити на 5 годин. Цей порошок добре вбирає жир. Потім обережно витерти залишки порошку.

Видалення цвілі

  • Якщо вода накопичилася на шкіряній поверхні протягом тривалого часу, це може призвести до утворення плісняви.
  • Видаляти плісняву легко, для цього потрібно підготувати розчин. Він складається зі спирту та води у співвідношенні 1:1.
  • Необхідно взяти ватний тампон і занурити його у цей розчин. Нанести та акуратно протерти. Чи не поспішати сушити вологу поверхню, а дати воді випаруватися самостійно.
  • Шкіра є абсорбуючим дорогим матеріалом, а отже, про її зміст слід подбати належним чином. Різні типи плям на шкірі потребують різної обробки.
  • Тільки видалення плями чорнила зі шкіри, можливо, клопітким. Всі інші плями легко віддаляються. Якщо плями самостійно не видаляються, необхідно звернутися до фахівця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *