Курячі стегна з сиром та беконом

розміщено в: Загальне, Рецепти | 0

Коли хочеться урізноманітнити свій повсякденний раціон і побалувати себе чимось смачним та незвичайним, то можна пошукати смачний рецепт на сайті https://ecochic.com.ua/ або приготувати курячі стегна з сиром та беконом. Така страва поєднує масу переваг. По-перше, завдяки курці та бекону воно ситне. По-друге, воно смачне та ніжне. По-третє, його можна подати самостійно або разом із улюбленим гарніром. У деяких випадках таку курочку можна використовувати замість котлетки для приготування бургерів! За бажання приготовлену курочку можна нарізати і подати як закуску, адже страва відрізняється високими смаковими характеристиками не тільки в гарячому, але й холодному вигляді.

Як основа страви виступає куряче стегно, точніше філе. Нам потрібно взяти стегна і видалити в них кісточку та шкіру. Куряче філе стегнової частини виходить дуже ніжним при запіканні. На відміну від грудки, його складно пересушити. Навіть за тривалої термічної обробки воно зберігає свою м’якість. Особливої підготовки стегно не вимагає. Його потрібно лише злегка відбити перед згортанням у рулет.

Курячі стегна з сиром та беконом

Особливості приготування курячих стегон з сиром та беконом

Як правило, страва запікається у духовці. Причому деко змащувати олією не потрібно. У процесі приготування жир з бекону витоплюватиметься. Тому страва вийде і так досить жирною і буде легко відставати від дна. Якщо немає часу, то курячі стегна можна обсмажити на сковороді. Сковороду можна використовувати як звичайну з товстим дном, так і гриль.

Сир виступатиме як начинка. Використовуємо будь-який продукт, що подобається. Його можна викладати цілим шматочком або, натерши на тертці. Якщо страва готується до святкового столу, сир слід доповнити часником і зеленню. У цьому випадку страва вийде дуже запашною! Бекон виступатиме як зовнішній шар. У нього завертатиме наше філе із сирною начинкою. Бажано використати нежирний бекон, щоб не збільшувати калорійність готової страви.

Інгредієнти:

Стегна – 6 шт.;

Твердий сир – 100 г;

Часник – 2 зубчики;

Свіжа зелень – кілька гілочок;

Бекон – 18 скибочок.

Курячі стегна з сиром та беконом

Спосіб приготування:

Куряче філе промиваємо, очищаємо від шкіри. Видаляємо кісточку. Викладаємо його на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою та відбиваємо кухонним молотком. Процедуру повторюємо з усіма стегнами;

Сир натираємо на дрібній тертці. Додаємо до нього подрібнену зелень та пропущений через прес часник. Начинку перемішуємо до однорідності;

Беремо шматок курки доповнюємо її начинкою та акуратно згортаємо в рулет;

Розміщуємо на обробній дошці 3 скибочки бекону внахлест, щоб край шматочка знаходив інший шматочок. У центр викладаємо нашу курочку із сиром, згортаємо рулетом;

Підготовлені заготовки викладаємо на сухий лист і відправляємо в розігріту до 180 хвилин запікатися на 30 хвилин;

Готову курочку подаємо до столу разом із улюбленим соусом. Відмінно підійде класичний кетчуп, часниковий чи вустерширський соус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *